Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Κριτήρια κατάταξης στο νέο σύστημα διορισμών

Όπως προνοεί το σχέδιο της κυβέρνησης, θα υπάρχουν 5 κριτήρια και τα οποία θα λαμβάνονται υποόψην για τη κατάταξη των υποψηφίων στους πίνακες διορισίμων (προσοχή στην αλλαγή του λεκτικού από διοριστέων σε διορισίμων πλέον).
     Το πρώτο και σημαντικότερο κριτήριο είναι η γραπτή εξέταση η οποία θα δίνει μέχρι και 50 μονάδες. Η μορφή και το περιεχόμενο των εξετάσεων θα καθοριστεί σε συνεργασία επιθεωρητών και ειδικών επιστημόνων με τη συμβολή του ΚΕΕΑ. Θα περιλαμβάνει ερωτήσεις γνωστικού αντικειμένου, γενικής διδακτικής μεθοδολογίας και ειδικής διδακτικής μεθοδολογίας.
    Το δεύτερο κριτήριο είναι τα πρόσθετα ακαδημαικά προσόντα που δίνουν μέχρι και 25 μονάδες και εδώ μοριοδοτούνται μεταξύ άλλων το διδακτορικο (20 μονάδες), μάστερ (13 μονάδες) , δεύτερο μάστερ (5 μονάδες). Να σημειωθεί ότι ένας ο οποίος κατέχει διδακτορικό και μάστερ ΔΕΝ θα πάρει 33 μονάδες αλλά το μεγιστο των 25.
     Το τρίτο κριτήριο είναι η εκπαιδευτική προυπηρεσία μέχρι 10 μονάδες. Τα δύο τελευταία κριτήρια είναι το έτος απόκτησης πτυχίου (μέχρι 10 μονάδες) και υπηρεσία στην ΕΦ (μέχρι 5 μονάδες).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά αποτελούν προτάσεις της κυβερνητικής πλευράς και αναμένεται να δούμε αν θα προκειται για την τελική προταση της κυβερνησης η οποία θα δοθεί στην βουλή για έγκριση σχετικού νομοσχεδίου. 

1 σχόλιο:

  1. Ευχόμαστε να υπάρξει σύμπνοια απόψεων από πολιτικές δυνάμεις, συντεχνίες και άλλους φορείς. Είναι επιτέλους καιρός για δραστικές αλλαγές... (Σειρά να παίρνει και το σύστημα αξιολόγησης. Κάποτε!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή