Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Νέα ενημέρωση για σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση

Παραθέτω αυτούσιο το χτεσινό δημοσίευμα του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό του καταλόγου διοριστέων. Το άρθρο είναι της Χρ.Κυριακίδου.

Με αναθεωρημένη πρόταση για εκσυγχρονισμό του καταλόγου διοριστέων θα προσέλθει στη συνεδρία των Συμβουλίων Δημοτικής, Μέσης και Ανώτερης Εκπαίδευσης ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Κενεβέζος, διαψεύδοντας όσους έλεγαν πως το Υπουργείο δεν έχει να παρουσιάσει οτιδήποτε νέο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» η φιλοσοφία του σχεδίου που ετοίμασε ο κ. Κενεβέζος παραμένει ίδια με τις προηγούμενες προτάσεις οι οποίες κατατέθηκαν, κατά καιρούς, στο τραπέζι του διαλόγου. Ωστόσο, περιλαμβάνει το δικό του στίγμα καθώς διαφοροποιούνται συγκεκριμένα σημεία. Ενόψει της επικείμενης συνεδρίας των Συμβουλίων, το Υπουργείο αποφεύγει να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες κρίνοντας σκόπιμο να ενημερώσει, πρώτα, τους εμπλεκόμενους φορείς.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σημείο αναφοράς στη συνεδρία θα αποτελέσει ο διάλογος του περασμένου Σεπτεμβρίου μιας και ο στόχος δεν είναι να γίνουν εξ υπαρχής διαβουλεύσεις αλλά να συνεχιστούν έτσι ώστε να επιτευχθεί συμφωνία. Να υπενθυμίσουμε ότι σχεδόν όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν μέχρι τώρα προβλέπουν τα εξής:

● Κατάργηση των διορισμών αποκλειστικά και μόνο με βάση το έτος απόκτησης του πτυχίου και σταδιακή κατάργηση των υφιστάμενων καταλόγων αδιορίστων εντός συγκεκριμένης μεταβατικής περιόδου.

● Δημιουργία νέων πινάκων οι οποίοι θα συντάσσονται στη βάση ολοκαίνουργιων κριτηρίων όπου καθοριστικό ρόλο θα έχει η βαθμολογική επίδοση των υποψηφίων σε γραπτές εξετάσεις.

● Διενέργεια των προσλήψεων με προκαθορισμένη αναλογία από παλιούς και νέους καταλόγους για κάποια χρόνια, μέχρι να καταργηθούν πλήρως οι παλιοί.
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/166212/katalogos-dioristeon-me-stigma-kenevezou#sthash.zqhEMYkz.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου